Daftar Uber

Hai,

Saya Ikhwan Fahmi. Saya merupakan UberDOSTer yang berdaftar dengan Uber. Sehingga artikel ini ditulis, saya sudah membantu lebih 50 orang pemandu menjadi pemandu Uber.

 

Apa syarat-syarat untuk sertai Uber?

Untuk memandu dengan Uber, anda wajib memenuhi syarat di bawah iaitu :

  • Berumur 21 tahun ke atas
  • Memiliki lesen kereta penuh (bukan P)
  • Mempunyai kereta 4 atau 5 pintu
  • Kereta dikeluarkan pada tahun 2009 ke atas
  • Nama anda tertulis dalam insurans kenderaan
  • Boleh guna kereta famili/isteri/suami/abang/adik/kakak dengan syarat nama anda ada dalam polisi insurans

 

 

Di manakah anda boleh memandu dengan Uber?

Uber kini telah beroperasi di bandar-bandar yang disenaraikan di bawah iaitu :

  • Kuala Lumpur
  • Selangor
  • Seremban
  • Pulau Pinang
  • Alor Setar
  • Langkawi
  • Johor Bahru
  • Kuching
  • Miri
  • Kota Kinabalu
  • Batu Pahat
  • Kuala Terengganu
  • Sandakan

 

 

Berapakah pendapatan sebagai pemandu Uber?

Jika anda memandu secara sambilan, anda boleh dapat RM500 – RM700 seminggu bergantung kepada permintaan. Jika anda rasa boleh pergi jauh dengan Uber dan memandu sepenuh masa, tidak mustahil anda boleh dapat RM1,500 – RM4,300.

 

 

Bagaimana nak sertai Uber?

Jika anda memenuhi syarat-syarat yang dinyatakan, sila WhatApps saya (Ikhwan).

Klik link di bawah untuk WhatApps saya :

https://www.wasap.my/60174802045

Saya akan bantu anda mendaftar dan akaun anda akan diaktifkan dalam masa 24 – 48 jam waktu bekerja!

 

Mahu ebook percuma tentang Uber?

Isikan emel anda di bawah untuk menerima maklumat terkini dari kami.

73 Replies to “Daftar Uber”

  1. Saya nak tanya sikit pendapat. Baru2 ni banyak juga rider yg bayar rm0.00 rasanya sebab banyak promosi oleh Uber. Nak tanya adakah saya cuma buat uber secara free? Cash collected mcm banyak tapi hakikatnya rm0.00 je. Plz explain how this will benefit us esp uber driver??

  2. saya bercadang tuk berhenti kerja dan buat sepenuh masa akn ttp belum ada modal tuk kereta 2009 ke atas……ada tak apa-apa scheme yg boleh bantu?……..Thanks

  3. sy mau tanya cikit berapa hari nie,rider banyak yg bayar rm0.00 …ada kelebihan ka utk kami uber driver nie dgn bayaran rm0.00 ..boleh beri penjelasan ..tq.

  4. Assalam . Nak tanya uber di pahang or terengganu sudah ada?? Saya ingat nk buat part time dgn uber . Sebab saya berminat dengan keje part time uber nie .

    1. Kuantan ada Uber, tapi tak ramai yang memohon.

      Kalau insurans kereta bukan atas nama pemohon, kena masukkan nama dulu sebagai 2nd driver.

  5. Assalamualaikum nak tanya. Umur 20 tahun mmg tkboleh daftar uber ke. Ingat nk buad partime cari duit lebih. Kereta proton saga 1.3 std cvt .

  6. Hi saya pemandu baru, cuma apa yang saya lihat pada kawan saya punya aplikasi dia ada trips promotion contoh “50trips for RM155” dan saya tidak ada, saya tanya kepada dia dan dia juga tidak tahu bagaimana dia dapat… Kami tinggal dikawasan sama dan saya masih lagi tidak dpt promosi tersebut, bagaimana ya untuk layak dpt promosi itu?

    1. Tawaran tersebut hanya diterima oleh pemandu tertentu dan tidak semua orang mendapat tawaran yang sama.

      Ia adalah pilihan Uber untuk menawarkan kepada sesiapa yang mereka pilih.

  7. Salam, Bila dah daftar Driver Uber, Boleh buat Uber seluruh Malaysia atau tempat daftar sahaja. Contoh kalau daftar di Melaka boleh ke buat Uber di Kuala Lumpur….

  8. Salam. Saya berumur 56 dan ingin membuat kerja sambilan sebagai pemandu uber. Cuma saya ada kereta toyota avanza dafter tahun 2006 dan menetap diMelaka. Layak ke saya memohon?

  9. Assalamualaikum …saya ibu tunggal,,saya bekerja,,kalau saya nk buat uber ni secara sambilan ,boleh ke?
    boleh terangkan secara detail tak?

Leave a Reply to Azizool Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *